Uuden merkkijono -Java-kirjastoni syntymähetki

Kun olen nyt pari luokkaa julkaissut tuohon hakukonerobotti-projektiini, sivutuotteena on alkanut syntyä merkkijono-metodeita, jotka ovat ihan ohjelmointiteoriaakin ajatellen hyödyllisiä, ja teorian kannalta uudelleenkäytettäviä missä tahansa ohjelmistossa.

Lisäsin Github-profiiliini Java-Stuff -kansiooni “StringLibrary” -luokan, jossa on kaikki muuttujat ja metodit staattisia. Niitähän voi kutsua esim. StringLibrary.reverseString(“ereJ”); , joka palauttaa merkkijonon “Jere”.

Eli kun luokka on määritelty tai attribuutti on määritelty static – avainsanalla, siihen tulee viitata ensin tietotyypin nimi, tässä tapauksessa “StringLibrary”, sitten vasta metodin tai attribuutin nimi, johon viitataan, esimerkissäni “.reverseString(String x)”, joka saa syöteparametrinaan String-tyyppisen oliomuuttuja-merkkijonon.

Sun Microsystems kehittäessään Javaa muinoin, esimerkkinä vain, kun käytetään taulukon läpikäynnissä taulukko.length, Sun Microsystems tai Oracle nykyään, joka kehittää Java-ohjelmointikieltä, on määritellyt luokassa, jossa kokonaislukutyyppisiä int-taulukoita käsitellään, nekin kun on oliomuuttujia Javassa, niin length on määritelty kokonaisluku-taulukko-tietotyypin attribuutiksi.

Toisin kuin String-tietotyyppi, joka on aina viittaus merkkijonon olion muistipaikkaan muistissa, siellä ei ole length-attribuuttia, vaan sen pituuden saa sitten selvitettyä esimerkiksi silmukkaa ohjelmoitaessa “mjono.length()”, eli kyseessä onkin Javan ohjelmointikielen kehittäjien kehittämä metodi!

StringLibrary -luokka löytyy Github-profiilistani Java-Stuff-kansiosta ja suora osoite on

https://github.com/jjsume/Java-stuff/blob/master/StringLibrary.java

About Jere Sumell

Graduated in February 2017 at the degree program of Bachleor of Business and Administration in Information Technology at Turku Univerity of Applied Sciences. At the end of the last semester I started to be a sole trader for my private projects and I'm officially taking public action in Politics through the Left Alliance in Finland. I'm the member of the Left Alliance Educational Division. I did the takedown my current business activities at the 31.5.2018 (Mostly responsive web developement orders based on CMS-solutions was the works some enterpeurers ordered from me.) I'm article writer in my Computer -related blog @ Wordpress. My first appearance at Wordpress blogs was our IT-student team blog called "The Gr8 Tigers".
This entry was posted in Aktivismi, Blogi, Hupi, Internet, IoT, Koulutus, Linkkivinkki, Markkinointi, Matematiikka, nettivinkki, Ohjelmointi, Talous, Tietokannat, Turvallisuus. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s