Breaking the illusion of Data EnCapsulation in OOP Java Programming with Reflection API (Java 7-8 API)

Eilen tuli vastaan rekursiivinen liittymätyyppi tietokanta-kurssilla tietokantojen ER-mallinnukseen liittyen, ja ohjelmistotekniikan jonkinlaisena asiantuntijana sitä kolme vuotta opiskelleena Turun AMK:ssa siitä myös valmistuhyhteistyön, kun AMK-opinoissa oli kiitettävästi ohjemistokehitystä, ohjeimistotuotantoa ja tietoturvaa,  sekä myös verkkosovellus tietoturva: Koko eilinen iltani kului netissä surffaten päätyen kysymykseen hakukoneelta: ”Is the Java Reflection breaking up the Data Encapsulation principle?”

StackOverFlow -keskustelufoorumilla, jossa maineeni on päälle muutamia satoja, niin joku asiantuntija vastasi, että ”Kyllä ja ei”.

Tiedon kapseloinnissahan on kyse ominaisuuksien asettamiseksi yksityisiksi, kun taas metodit ovat julkisia, joiden kautta päästään käsiksi sitten parametrien arvoihin, tai niitä voidaan manipuloida: Mutta, tutustuin java.lang.refer -luokkaan.

Pääsääntöisesti sitä ei normi-ohjelmoijan tulisi käyttää, sillä se heikentää turvallisuutta, mutta kävi mielessä jokin työkalun luonti Javalla, tuo refer. java-lang – alipaketti –tarjoaa mahdollisuuksia mnipuloida yksityisiä attribuutteja miten tahtoo, joten sekin avaa uusia mahdollisuuksia vielä jos ohjelmiston ja luokat toteuttaa java.net –paketin tarjoamia mahdollisuuksia käyttäen.

Esimerkiksi JUnitJava –testaus ja  ja Spring – Framework -hyödyntää Java Reflectionia.

Olen kuullut kaikkina näinä vuosina ymmärtäen ohjelmoinnin teoriasta Rekursion, mutta reflektiivisyys ohjelmoinnissa on uutta eilisestä saakka. Tietokannoissakin oli jokseenkin uutta, mutta eihän siinä kyse ole, kuin viittaus itseensä toisessa ilmentymässä, esimerkiksi firmassa on työntekijijöitä, jotka osa, ei kaikki, on esimiehenä jossain projektissa, mutta esimies on jonkun esimies ja kuitenkin Eployee – työntekijä -entiteettiin liittyvä ja osallistuva instanssi työntekijän roolissa lisäksi. Näin siis tietokannoissa.

About Jere Sumell

Graduated in February 2017 at the degree program of Bachleor of Business and Administration in Information Technology at Turku Univerity of Applied Sciences. At the end of the last semester I started to be a sole trader for my private projects and I'm officially taking public action in Politics through the Left Alliance in Finland. I'm the member of the Left Alliance Educational Division. I did the takedown my current business activities at the 31.5.2018 (Mostly responsive web developement orders based on CMS-solutions was the works some enterpeurers ordered from me.) I'm article writer in my Computer -related blog @ Wordpress. My first appearance at Wordpress blogs was our IT-student team blog called "The Gr8 Tigers".
This entry was posted in Aktivismi, Biologia, Demokratia, Hupi, Internet, IoT, Koulutus, Linux, Matematiikka, Naisnörtit, nettivinkki, Ohjelmat, Ohjelmointi, Talous, Tasa-arvon toteutuminen, Tietokannat, Tulevaisuus, Turvallisuus. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s