Marraskuusta 2016 toivuttua

Ei enää harmita juuri, että palautettuani tuon WordPress -opinnätetyöni marraskuussa 2016, siinä ei luonnollisestikaan ole yhtään viitettä tai mainintaa tuosta WordPress REST Apista, kun se näki päivänvalon joulukuussa 2016, ja olen tässä nyt käyttänyt öitäni dokumenttien haltuunottoon.
toi WP REST Api tarjoaa aika laajat, jotkut puhuu rajattomista uusista mahdollisuuksista, niin front-end -teemojen kehittämiseen, kuin jos suunnitelee noita liitännäisiä.
Aloin seuraamaan myös tuota WordPressin emoyhtiön ylläpitämää ajantasaista uhka/turvallisuus logia, vaikka en ole tilannut sieltä uutiskirjettä, niitä tulee aina uusia haavoittuvuuksia ei nyt ihan yhtä viikossa, mutta aika pian ne saadaan paikattua, kun joku aukko havaitaan uusimmassa versiossa. Aloin seuraamaan aktiivisesti vasta viime vuoden jouluaattoa edeltävinä päivinä tota logia, kun joku pimeän puolen nörttien ohjelmoima botti oli kaatanut tuon tuntikirjuri-sivuni.

Nythän taas se on pysynyt verkossa vakaana ilman käyttökatkoksia, kun parantelin turvallisuutta ja tein muita toimia, jotta ainakaan sama haxi ei toimi jatkossa eikä JSON -data ole julkista, joka on ollut julkista ilman lisätoimenpiteitä ylläpitäjältä joulukuun 2016 WordPress -version päivityksen jälkeen.

Pistin rohkaistuneena uudesta WP REST Api-oppimastani Poutapilvi Design Oy:lle rekrytointi-puolelle sähköpostia, jos pääsisi joko erikseen laskutettuna alihankintana, tai te-toimiston työllisyystuella johonkin liitännäis-projektiin ottamaan oppia käytännön projekteista enemmän, kun olin siellä jo haastattelussa viimeksi, kun ne haki plugin-kehittäjää sinne, mutta sillä kertaa ne etsi kokeneempaa tekijää, ja lopuksi päädyttiin siihen, että ehkä jatkossa sitten jossain muussa yhteydessä minun kaltaiselleni tietojenkäsittelyn koodivelholle on käyttöä, ja moikataan kun tavataan kaupungilla.
Toi Poutapilvi Design taitaa olla Turun yksi vanhimmista web-suunnitelulla ainakin alottaneita yrityksiä, ja niillä on toimipiste ihan ydinkeskustassa Aurakadulla.

Kävi mielessä, että jahka olen käynyt tuon REST Apin dokuentaation läpi, voisi alkaa suunnittelemaan jonkinlaisia liitännäis-boilerplateja, WordPress Plugin Boilerplate, puhutaan alan termistössä niinkuin virallisesti, että jos asiakkaani tarpeet tuo esiin jonkin sellaisen pluginin kehittämistä, jota ei vielä löydy sopiviin tarkoituksiin, niin ei tarvitsisi kaikkea nollasta ohjelmoida Jotain yleiskäyttöistä ja elämää helpottavaa siis, että mielenterveys pysyisi edes ennallaan. Eihän pyörää kannata aina keksiä uudestaan.
En tiedä, mitään muita kaupallisia markkinoita yleishyödyllisille pohjille olekaan noiden pluginien osalta, paitsi se, että nopeuttaa sitten oman pluginin tarpeen tullessa esiin niin sen luomista, kun on jotain yleiskäyttöistä jo valmiina. Sehän on yksi ohjelmoinnin teorian perusideoista, että koodin tulisi olla mahdollisimaan hyvin sopivaa uudelleenkäytettäväksi, yleiskäyttöistä koodia pitäisi olla, ja sitten vielä, jos pohtii modulaarisuuden periaatteita, pitäisi pirstoa kaikki ongelmat top-down-menetelmällä mahdollisimman pieniin osa-ongelmiin. Less is More in modular, object-oriented approached programming if you wanna be the Number One Man standing appealing for resuable code.

About Jere Sumell

Graduated in February 2017 at the degree program of Bachleor of Business and Administration in Information Technology at Turku Univerity of Applied Sciences. At the end of the last semester I started to be a sole trader for my private projects and I'm officially taking public action in Politics through the Left Alliance in Finland. I'm the member of the Left Alliance Educational Division. I did the takedown my current business activities at the 31.5.2018 (Mostly responsive web developement orders based on CMS-solutions was the works some enterpeurers ordered from me.) I'm article writer in my Computer -related blog @ Wordpress. My first appearance at Wordpress blogs was our IT-student team blog called "The Gr8 Tigers".
This entry was posted in Aktivismi, Blogi, Demokratia, Facebook, Hupi, Internet, Koulutus, Ohjelmat, Ohjelmointi, Uncategorized, Wordpress, Yritys. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s